Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa pomidorowa z groszkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół drobiowy 2 kostek
pomidory 1 kilogramów
włoszczyzna bez kapusty 1 sztuk
cebula 1 sztuk
groszek konserwowy 1 szklanek
olej 5 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
koperek posiekany 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
curry według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rosół rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody. Oczyszczoną cebulę i włoszczyznę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. doprawić curry i połączyć z rosołem. Obrane ze skórki pomidory pokroić i dodać do zupy, gotować 20 minut, zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, dodać groszek i śmietanę, zagotować, posypać koperkiem.

Uwagi:

Groszek można zastąpić kukurydzą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER