Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki z grilla

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 0,5 kilogramów
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
masło 6 łyżek stołowych
szczypiorek posiekany 2,5 łyżek stołowych
twaróg mielony 300 gramów
koperek posiekany 1 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Szczypiorek(2 łyżki) połączyć z masłem i jarzynką. Umyte ziemniaki po nakłuwać widelcem. Na każdym ułożyć pastę szczypiorkową i owinąć folią aluminiową. Piec ok. 50 minut na grillu lub w piekarniku.
Sos do pieczonych ziemniaków: połączyć mielony ser z łyżeczką siekanego szczypiorku i siekanego koperku, roztartym czosnkiem, doprawić do smaku jarzynką i sokiem z cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER