Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sałatka szparagowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
majonez 4 łyżek stołowych
szparagi 500 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewki 5 sztuk
jajka ugotowane 2 sztuk
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Szparagi oczyścić i ugotować( jeśli z puszki, odsączyć z zalewy). Rzodkiewki, ogórek i szparagi pokroić. Doprawić pieprzem, solą i cukrem. majonez połączyć ze śmietaną oraz z sokiem cytrynowym i polać sałatkę. Jajka pokroić w ósemki, ułożyć na sałatce i posypać szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: hanka902

Data: 2009-04-28

dobre :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER