Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Filety z kurczaka w szynce

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
wedzona szynka, plastry 8 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
rozmarym suszony 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra według uznania
sól według uznania
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
seler naciowy 3 sztuk
marchewka 3 sztuk
cukinia 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
wino wytrawne białe 0,5 szklanek
skótka starta z cytryny 1 łyżek deserowych
natka pietruszki siekana 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umyte i osuszone filety podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni, oprószyć rozmarynem, solą i papryką, każdy filet zawinąć w 2 plastry szynki. Oczyszczony czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w słupki warzywa: marchew, seler, cukinia. Wlać koncentrat rozprowadzony w winie i doprawić do smaku solą oraz papryką. Mięso ułożyć na warzywach i dusić 15 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wyjąć filety, a do warzyw dodać skórkę z cytryny i natkę pietruszki. Ułożyć wszystko na talerzach i podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Jacuś

Data: 2011-12-05

Zajebiste, pozdrawiam Pawła o/

Autor: Wube

Data: 2009-04-28

brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER