Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
barszcz czerwony ekspresowy 1 sztuk
botwinka pęczek 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
ogórek zielony 1 sztuk
rzodkiewka 4 sztuk
posiekany szczypiorek 1 łyżek stołowych
posiekany koperek 1 łyżek stołowych
natka piepruszki posiekana 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 500 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną botwinkę i marchewkę pokroić i podsmażyć na maśle, podlać 1/2 szklanki wody. Dusić ok. 10 minut. ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki, a czosnek rozdrobnić. Barszcz rozpuścić w 1 litrze gorącej wody, połączyć z botwinką, marchewką, ogórkiem i rzodkiewką, dodać czosnek i zieleninę. Połączyć z jogurtem, doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER