Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Gazpacho andaluzyjskie (chłodnik)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion warzywny 1 kostek
pomidorki koktajlowe 4 sztuk
posiekany szczypiorek 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
sok z cytryny 0,25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i odtłuścić. Pomidory obrać ze skórki i zmiksować, połączyć z bulionem. Oczyszczony ogórek i paprykę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Doprawić sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-16

Ja POLECAM NIE GOTOWAC:)

Autor: Becia

Data: 2009-04-09

Z tego przepisu, wyraźnie, wynika, że tej potrawy nie gotujemy.

Autor: monpol6

Data: 2009-04-08

A nie wiem czy gotujemy to czy nie, chyba nie ale jadłam różne podobne wersje i stąd wątpliwość. Bo chłodniki można gotować również i podawać na zimno.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER