Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ravioli w pomidorach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół królewski 1 kostek
pomidory 4 sztuk
pierożki ravioli 250 gramów
śmietana kremówka 0,5 szklanek
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
żółty ser tarty 1 szklanek

Wykonanie:

Rosół rozpuścić w szklance gorącej wody. Z pomidorów ściąć wierzch i wydrążyć środek.
Sos: miąższ zmiksować i połączyć z rosołem. Dodać śmietanę z mąką, zagotować i doprawić oregano.
Pierożki ugotować. Sos przelać do naczynia żaroodpornego. Pomidory napełnić pierożkami i żółtym serem i zapiekać z sosem w naczyniu żaroodpornym ok. 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER