Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szarlotka z budyniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
budyń waniliowy 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
margaryna 1 kostek
żółtko 2 sztuk
jajko 1 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
śmietana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 3 szklanek

Wykonanie:

Z mąki, margaryny,żółtek, jajka, cukru pudru,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować a drugą zmrozić w zamrażalce. Rozwałkowanym ciastem wylepić dno tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć pokrojone w ósemki oczyszczone jabłka. Dwa budynie ugotować w 3 szklankach mleka i gorący wylać na jabłka. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 45 minut w 200stopniach. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

bardzo często piekę to ciasto, w moim przepisie jest jedno jajko, ale ja nie dodaję wcale i tak jest bardzo pyszne i nie odczuwam różnicy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER