Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pianka rabarbarowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
galaretka wośniowa 1 sztuk
rabarbar 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
śmietana kremówka 200 mililitrów

Wykonanie:

Oczyszczony rabarbar pokroić na małe kawałki i dusić podlany 0,5 szklanki wody ok. 10 minut, dodać cukier.
Galaretkę rozprowadzić w 1/4 szklanki gorącej wody i połączyć z rabarbarem. Schłodzić. Ubić śmietanę ( 2 łyżki odłożyć do dekoracji), połączyć z tężejącą masą rabarbarową. Przełożyć do szklanych pucharków i udekorować pozostałą śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER