Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Sernik z wiśniami bez pieczenia

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 1 kostek
płatki kukurydziane 250 gramów
czekolada gorzka 200 gramów
ser mielony 500 gramów
cukier 0,75 szklanek
likier pomarańczowy 3 łyżek stołowych
śmietana kremówka 500 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
cytryna 1 sztuk
wiśnie bez pestek 700 gramów
żelatyna 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Czekoladę połamać na kawałki i roztopić razem z masłem, wsypać płatki kukurydziane i wymieszać. Masę czekoladową rozłożyć na dnie średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, ugnieść łyżką i wstawić do lodówki na 30 minut. Kilka łyżek masy czekoladowej zostawić do dekoracji.
Ser zmiksować z cukrem, likierem pomarańczowym i namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody, i rozpuszczona na ogniu, ostudzoną żelatyną. Kremówkę z cukrem waniliowym, sokiem i skórką otartą z cytryny. Kilka łyżek śmietany odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z masą serową. Osączone wiśnie rozłożyć na czekoladowym spodzie i przykryć masą serową. sernik wstawić do lodówki na 3 godziny. Udekorować bitą śmietaną i odłożonymi czekoladowymi płatkami kukurydzianymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER