Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Carpaccio z wędzonego jesiotra

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet wędzonego jesiotra 100 gramów
ogórki konserwowe 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
rzepa biała 0,5 sztuk
kiełki soi 25 gramów
woda 1 szklanek
ocet ryżowy 2 łyżek deserowych
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Świerze warzywa umyć, oczyścić i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie słupki i namoczyć w wodzie z kostkami lodu, aby warzywa były chrupiące, odsączyć i zamarynować w marynacie ( ok. 15 minut).
Marynata: do szklanki wody dodać ocet ryżowy, cukier i sól ( ma mieć słodko-kwaśny smak).
Wędzonego jesiotra pokroić w cienkie plastry i ułożyć na talerzu. Zamarynowane warzywa ułożyć na środku talerza. danie ozdobić ogórkami i kiełkami soi.

Uwagi:

Jesiotra można zastąpić wędzonym łososiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER