Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bruschetta z bakłażanem i papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki bruschetty 8 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bakłażan mały 1 sztuk
papryka czerwona mała 1 sztuk
cebula czerwona 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania

Wykonanie:

Bakłażana, paprykę i cebulę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, wsypać szczyptę soli, mieszając smażyć 0k. 3 minuty. Dodać bakłażan i wymieszać, a po ok. 5 minutach wsypać paprykę i smażyć całość kilka minut. następnie dodać koncentrat pomidorowy, wsypać oregano, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i przez chwilę dusić.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek z masłem i zrumienić kromki bruschetty z obu stron, wyłożyć je na talerz i na każdej położyć uprzednio przygotowane nadzienie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER