Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z bakaliowym nadzieniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 12
Składnik składniki Logo Ilość Czego
babeczki kruche gotowe 20 sztuk
morele suszone 150 gramów
figi suszone 100 gramów
śliwki suszone 100 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
migdały 80 gramów
daktyle 80 gramów
rum 0,5 szklanek
miód płynny 2 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Umyte i osączone morele, figi i śliwki drobno pokroić, zalać rumem wymieszanym z połową szklanki przegotowanej letniej wody, odstawić na 8 godzin. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę, dosłodzić miodem. Jeśli masa wyjdzie za sucha, dodać nieco przegotowanej wody, jeśli za rzadka to dosypać zmielonych orzechów. Nadzieniem napełnić babeczki, posypać wiórkami kokosowymi i połówkami orzechów.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

dobre

Autor: Floress

Data: 2008-12-30

bardzo dobre

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER