Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Plastry papryki z nadzieniem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
serem Almette z czosnkiem niedżwiedzim 2 sztuk
papryka 3 sztuk
kawior w słoiczku 1 sztuk
łosoś wędzony w plastrach 5 sztuk
koper posiekany 3 łyżek stołowych
pieprz zielony, marynowany 0,5 łyżek deserowych
wino wytrawne białe 100 mililitrów
żelatyna 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
mięta według uznania

Wykonanie:

Paprykę umyć, ściąć wierzch, oczyścić z nasion. Wino podgrzać, dodać żelatynę i mieszać, aby dokładnie się rozpuściła. Po ostudzeniu dodać serek, kawior, wędzonego łososia pokrojonego w paski, posiekany koperek, marynowany pieprz. Mieszać,aż powstanie zwarta masa, doprawić solą i pieprzem do smaku. powstałym farszem napełnić papryki i wstawić do lodówki na ok. 1h . po schłodzeniu pokroić ostrym nożem w plastry i udekorować gałązkami mięty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER