Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chałwa bananowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
banany 7 sztuk
cukier 0,5 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
Cynamon 1 łyżek deserowych
migdały 100 gramów
woda 1 szklanek
sok cytrynowy według uznania

Wykonanie:

Na małym ogniu stopić masło, z cynamonem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać rozgniecione banany, skropić je sokiem z cytryny dolać wodę.Gotować na azbestowej płytce, mieszać do momentu aż masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych misek.Na wierzch można posypać migdałami, bądź dodać je do środka masy przed pieczeniem..

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER