Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Czipsy ziemniaczane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
papryka czerwona 3 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0,25 szklanek
keczup według uznania
por według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki wymyć pod bieżącą letnią wodą, obrać ze skórki, i pokroić w plasterki o grubości 1-2 cm, posolić i popieprzyć, następnie rozgrzać olej w patelni lub frytkownicy i wrzucić plastry ziemniaków. Po usmażeniu przyprawić je papryką czerwoną (i ewentualnie można dodać soli i pieprzu) Wrzucić je do głębokiej miseczki polać keczupem, na wierzch dać śmietanę i posypać zieleniną.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusi

Data: 2011-09-27

czipsy na 2 cm??? trochę za grube, może mm?????????????

Autor: Iza

Data: 2008-12-11

Właśnie:) Zależy to od czasu pieczenia ziemniaczków, wiadomo im dłużej będą się smażyć tym bardziej chrupiące wyjdą. Pozdrawiam

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

aa czy te czipsy są kruche??

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER