Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jabłkowa wódka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rajskie jabłka 300 gramów
spirytus 1 litrów
cukier 400 gramów
woda 1 litrów

Wykonanie:

Umyte pod bieżącą wodą jabłuszka pokroić na 4 części, zalać alkoholem. Pozostawić na okres dwóch tygodni w ciepłym miejscu. Cukier wymieszać z wodą, ostudzony dodać do spirytusu zlanego z jabłek. Przecedzić wszystko. Zakorkować na okres 1,5 miesiąca.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER