Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Migdałowo koniakowa nalewka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
spirytus 0,25 litrów
woda 0,5 litrów
cukier 350 gramów
pestki z jabłek 1 szklanek

Wykonanie:

Stopić cukier, za pomocą wody stopić go.Ostudzić i wlać do szczelnego naczynia, dodać spirytus 90% i pestki, pozostawić na 45 dni. Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułkę. Czym dłużej leżakuje tym jest lepsze.

Uwagi:

Nalewka ma migdałowo koniakowym aromacie.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER