Użytkowników online: 14
kulinaria
Zaloguj się:
Login:
Hasło:


Jeśli nie masz konta,
serwis
menu
» Ciasta i Desery [1819]
» Potrawy z Jaj [288]
» Potrawy z Ryb [470]
» Potrawy z Makaronem [220]
» Potrawy z Mięsa [1712]
» Zapiekanki i Pizze [333]
» Potrawy z Grzybów [529]
» Potrawy z Grilla [93]
» Zupy [483]
» Owoce morza [53]
» Potrawy z serem [273]
okazje
» Wigilia [531]
» Wielkanoc [470]
dodatki
» Sałatki [659]
» Sosy i pasty [326]
» Surówki [251]
» Zioła i przyprawy [61]
przepisy dla wegetarian
» Kasze weg. [82]
» Jarzyny i Pasztety weg. [520]
» Kanapki weg. [44]
» Kotlety weg. [57]
» Napoje weg. [151]
» Pieczywo weg. [58]
» Potrawy mączne weg. [268]
» Zupy weg. [204]
» Przetwory weg. [91]
» Inne [241]
polecamy
« Powrót  

Bigos z młodej kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta młoda 1 sztuk
kiełbasa 300 gramów
przecier pomidorowy 2 łyżek deserowych
liście laurowe 2 sztuk
ziarna pieprzu czarnego 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowych
sól według uznania
cebula średnia 2 sztuk

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować i dać do garnka. Podlać ok. 1,5 szklanki wody, dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, przyprawę jarzynową, sól i dusić pod przykrywka na małym ogniu. Oczyszczona cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, na odrobinie oleju i dodać do kapusty. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i też dodać do kapusty, dusić do miękkości kapusty. Pod koniec dodać przecier pomidorowy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: andzela

Data: 2011-12-13

pyyyycha!!

Autor: dan-dex

Data: 2011-09-13

smaczne:)to jest zaje....!

Autor: dan-dex

Data: 2011-09-13

smaczne:) to mało powiedziane zaje....!

Autor: sussanne

Data: 2011-07-07

wspaniały,idealny:) ugotowałam cały garnek i będę jadła 3 dni!!! dziękuję

Autor: hre

Data: 2011-06-28

smaczne

Autor: Ania

Data: 2011-06-28

nie każdy musi lubić koperek, m i w tej wersji bardzo smakuje :) Dziękuje za przepis :)

Autor: A.E

Data: 2011-06-28

nie każdy musi lubić koperek ;)) mi w tej wersji baaardzo smakuje :) dzięki za przepis.

Autor: bogayan

Data: 2011-05-18

A gdzie koperek? Bez niego ta żaden bigos z młodej kapustki!

Autor: czerg

Data: 2010-12-01

mi tez smakowala

Autor: niedzwiedz283

Data: 2010-09-15

smaczne:)

Autor: wiktoriadaria7

Data: 2010-07-23

Bigos udany,pozdrawiam super że jesteście.

Autor: Ufox

Data: 2010-06-17

Moja tak samo :)

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

dokładnie taki jak robiła moja mama:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

dieta

» Diety [50]
» Zioła w diecie [10]
» Ciekawostki [51]
» Suplementy [18]
przepisy dla dzieci
» 5 Miesięcy [13]
» 6 Miesięcy [17]
» 7 Miesięcy [49]
» 8 Miesięcy [58]
» 9 Miesięcy [25]
» 10 Miesięcy [48]
» 11 Miesięcy [36]
» 12 Miesięcy [43]
» Powyżej 1 roku [99]

napoje
» Koktajle [326]
» Drinki (z Brandy) [60]
» Drinki (z Wódką) [138]
» Drinki (z Whisky) [60]
» Drinki (z Koniakiem) [28]
» Herbaty [114]
» Poncz [59]
» Nalewki [32]
» Alkohole [481]
» Wina [48]
» Kawy [44]
Kuchnie świata
Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER