Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Szaszłyki po indonezyjsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab bez kości 60 dekagramów
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
piprz cytrynowy 1 łyżek deserowych
przyprawa do grilla, pieprz według uznania
czosnek 2 ząbki
olej według uznania

Wykonanie:

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Wymieszać ze wszystkimi przyprawami oraz zmiażdżonym czosnkiem. Pomidory pokroić w ósemki. Paprykę przekroić wzdłuż, oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w grube krążki.Przygotowane składniki nabijać po kolei na szpadki uprzednio posmarowane olejem. Piec na grillu, często obracając lub usmażyć na patelni.

Uwagi:

Podawać z ryżem na sypko lub z białym pieczywem.

Autor: justynaf7

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER