Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Opiekane kiełbaski z mielonego mięsa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mielona wołowina 50 dekagramów
cebula 3 sztuk
czosnek 3 sztuk
jaja 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
pomidor 3 sztuk
świeży ogórek 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
sól, pieprz według uznania

Wykonanie:

2 cebule obrać i posiekać lub zetrzeć na tarce. Mielone mięso wymieszać z jajkami, mąką, cebulą i posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować małe, podłużne wałeczki i nabić na szpadki do szaszłyków. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć przez 5-6 minut za wszystkich stron. Następnie kiełbaski dopiec na niezbyt mocno rozgrzanym grillu. Pomidory umyć i pokroić na cząstki. Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Kiełbaski wyłożyć na półmisek, udekorować warzywami i listkami pietruszki.

Autor: justynaf7

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Izka

Data: 2009-04-20

W tym roku napewno wypróbuję mielone z grilla.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER