Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Francuskie tosty z bananem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 1 sztuk
koncentrat soku bananowego 2 łyżek stołowych
koncentrat soku jabłkowego 2 łyżek stołowych
banan 1 sztuk
odtłuszczone mleko w proszku 0,25 szklanek
chleb pełnoziarnisty 4 plastry
tłuszcz roślinny według uznania

Wykonanie:

Wszystkie składniki na początek należy razem wymieszać, a później zmiksować aż powstanie jednolita masa.Przelej masę owocową do miski tak dużej aby zmieściły się w niej kromki chleba. Chleb należy obtaczać w masie , dopóki się w całości nie wchłonie. Na patelni rozgrzej mocno tłuszcz. Zmniejsz płomień i kładź chleb smaż przez około 3 minuty obróć na drugą stronę i smaż następne 2 minuty.

Uwagi:

1 kanapka= 2 porcje produktów pełnoziarnistych. 0,75 porcji białka 0,5 porcji owoców 0,25 porcjiwapnia

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-28

polecam

Autor: Floress

Data: 2008-12-19

pychota ;) pamiętam takie tosty maczane w mleku i posypane cukrem

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER