Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Barszcz czerwony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
burak 1 kilogramów
czosnek ząbek 2 sztuk
borowik suszony 4 sztuk
włoszczyzna 0.5 porcja
sól według uznania
pieprz czarny ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
sokz cytryny według uznania
cukier według uznania
kwas buraczany 2 szklanek

Wykonanie:

Borowiki gotujemy w wodzie w której wcześniej się moczyły.Włoszczyznę z wcześniej rozdrobnionymi burakami przyprawiamy i gotujemy przez około 30 minut, następnie zestawiamy z ognia i odkładamy do wychłodzenia. Letni wywar z buraków cedzimy przez sito dodajemy do tego wywar z grzybów i kwas buraczany.Przyprawiamy wszystko solą, pieprzem,cukrem sokiem z cytryny.Wszystko to odstawiamy by smaki się połączyły.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kuba3d

Data: 2009-12-15

dzx przydało mi się

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER