Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Angielski deser

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 11
Składnik składniki Logo Ilość Czego
białko 4 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
szampan 0.8 szklanek
likier kawowy 0.8 szklanek
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
ciastka kruche 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać nadal, tak długo, aż rozpuści się cukier. Następnie pianę wymieszać z szampanem. Śmietanę ubić na krem, wymieszać z likierem i również połączyć z pianą. Deser nakładać od razu do pucharków, dekorować orzechami i ciastkami.

Uwagi:

Orzechy i ciastka rozdrobnić.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-27

pycha

Autor: karolka050436

Data: 2009-03-05

,,Z" nigdy nie zostawiamy na koncu

Autor: Iza

Data: 2008-12-12

smaczne

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER