Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ajerkoniak

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtek 7 sztuk
cukier puder 0,5 kilogramów
zimne gotowanego mleko 1,75 szklanek
spirytus 1 szklanek
wanilia 1 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć i zmiksować. Wychodzi 1 litr ajerkoniaku.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: broda_69@o2.pl

Data: 2010-09-30

mam pytanko co do wanilii w przepie na ajerkoniak! czy chodzi o to żeby laskę wanilii zmielić i zmiksować z resztą składników??? będę wdzięczny za odpowiedź! pozdrawiam!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER