Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Wino z jabłek i rodzynek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rodzynki 25 gramów
drożdże 5 gramów
woda 1 litrów
cukier 0,5 kilogramów
jabłka 1,5 kilogramów

Wykonanie:

Przygotować maszynkę i zemleć w niej świeże umyte jabłka (nie obierać ze skórki), sporządzony w ten sposób sok dokładnie wymieszać, a następnie wlać go do butelki później dodać wodę przegotowaną z cukrem , drożdże i rodzynki. Najlepszym sposobem fermentacji jest: zakorkować rurką fermentacyjną i odstawić na 6-7 tygodni, można również butelkę związać gazą. Wyklarowane wino zlać do butelek i zakorkować.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kocio kwasimordka

Data: 2010-02-14

aby wino nie octowalo butel musi byc sterylny.po wylaniu kwasnego winiucha wyparzyc i wlac dwie setki spirytusu destylatu zkwasnego winka zakorkowac.tak przygotowany butel moze czekac do nast.urzycia.ma byc koszernie czyli sterylnie.

Autor: wandal

Data: 2009-10-10

czego mi wino z jablek sie octuje czy ktos wie

Autor: Pyska

Data: 2008-12-30

Mam w domu uniwersalne drożdze plynne, do domowego wina. Czy beda dobre? i przede wszystkim ile mam ich dodac ? Czy ktos wogole robił to wino ?

Autor: balon

Data: 2008-10-10

hmmm a to nie jest tak ze jak dodamy rodzynki to drożdze juz nie sa tak konieczne???

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER