Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica ala ania

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 8 sztuk
pieczarka 6 sztuk
cebula 1 sztuk
boczek 6 sztuk
pomidory 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
bazylia według uznania
oregano według uznania
słodka papryka w proszku według uznania
papryka ostra w proszku według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Pieczarki drobno szatkujemy jak również cebulę i plastry boczku.Wszystkie te składniki mieszamy i podsmażamy na patelni . Smażące się warzywa z boczkiem doprawiamy papryka pieprzem i solą oraz ziołami.Kiedy wszystko będzie już zarumienione dodajemy jajka solimy raz jeszcze jednak już w mniejszej ilości. Kiedy jajecznica będzie już ścięta na sam koniec dodajemy pokrojone w grubą kostkę pomidory obrane ze skórki i czekamy aż lekko się ogrzeją. Tak zrobiona jajecznicę podajemy z chlebem posmarowanym np masłem czosnkowym.

Uwagi:

Do potrawy używamy plastrów boczku by było łatwiej go pokroić.

Autor: kizuh

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER