Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Papryka faszerowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka 4 sztuk
ryż 300 gramów
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
smalec 0.25 kostek

Wykonanie:

Z papryki wyciąć ogonki, usunąć gniazda nasienne i umyć pod bieżącą wodą.
Ryż zaparzyć do pół miękkości, dodać mielone mięso i podduszoną na smalcu drobno posiekaną cebulkę. Dobrze połączyć doprawiając przyprawą jarzynową, pieprzem i solą. Farszem napełnić przygotowane papryczki.
Tak przygotowane papryki można ugotować na parze lub zapiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku ( do miękkości papryki).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER