Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Leniwe pierogi z sosem truskawkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser zmielony 250 gramów
mąka 0.5 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
sól według uznania
truskawki zmiksowane 1 szklanek
śmietana 3 łyżek stołowych
cukier według uznania

Wykonanie:

Na stolnicy z sera, mąki, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto. Uformować wałek grubości 2 cm i równo spłaszczyć, pociąć nożem w romby i wrzucić na osoloną gotującą się wodę. Gdy wypłyną na wierzch wyjąć łyżką cedzakową.
Zmiksowane truskawki połączyć ze śmietaną i cukrem do smaku. Sosem polać pierogi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Angelika.J

Data: 2011-12-19

Do wody dodać zarówno sól jak i łyżkę masła, wtedy pierogi nie będą się sklejać. Oczywiście nie należy gotować ich zbyt długo ;)

Autor: esti

Data: 2010-12-15

To prawda leniwe tej wersji jak również w wersji zimowej czyli z masełkiem i cukrem na b.gorąco pychaa jak byłam małą dzieczynką uwielbiałam i myśle że moja córcia też będzie (jeszcze za malutka jest). Polecam!

Autor: Wube

Data: 2009-04-30

dzieci uwielbiają:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER