Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Surówka z kalafiorem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidor 2 sztuk
rzodkiewki 5 sztuk
kalafior 0.25 sztuk
kapusta pekińska 0.25 sztuk
cebula 0.5 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
vegeta według uznania
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić w drobne cząstki, dodać umytą i pokrojoną drobno rzodkiewkę i kapustę pekińską. Dodać umytego i podzielonego na małe cząstki kalafiora, i pokrojoną w drobne talarki cebulę. Całość wymieszać z majonezem, doprawiając ziołami prowansalskimi, przyprawą jarzynową i pieprzem, ewentualnie odrobiną soli. Odstawić na 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER