Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Placki z mięsem z kurczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z kurczaka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka 1 sztuk
pieczarka 10 sztuk
vegeta według uznania
mąka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
mleko 0.5 szklanek
sól według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Opłukane mięso pokroić w drobną kostkę, oczyszczoną cebulę przekroić na cztery części i pokroić na paski, oczyszczoną paprykę też pokroić na niewielkie paski. Wszystkie te składniki włożyć na rozgrzaną patelnię, podlać olejem i dusić na małym ogniu, pod koniec duszenia dodać oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki, doprawić przyprawą warzywną i mielonym pieprzem. składniki mają być półmiękkie. Odstawić do przestudzenia.
Przygotowanie ciasta: mąkę, mleko, jajko i odrobinę soli wymieszać łyżką w garnku.Ciasto ma być dość gęste, dodać przestudzony farsz i dobrze połączyć, doprawiając solą. Łyżką kłaść na rozgrzany olej, formując zgrabne placki i smażyć na rumiano z obu stron, na średnim ogniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER