Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Curry z jagnieciny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jagnięcina 500 gramów
czosnek 7 sztuk
cebula 0.5 sztuk
tymianek 5 sztuk
papryczka \'scotch bonnet\' 0.5 sztuk
cebulka zielona 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa uniwersalna do potraw według uznania
curry według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

mięso podrobić w kostki średniej wielkości, poruszyć sola i pieprzem dodać przyprawę uniwersalna,przeciśnięty czosnek ,gałązki tymianku,chilli.cebule pokroić w paski,zielona cebulkę rozgnieść uderzając plaska strona noża,dodać wszystko do mięsa, poruszyć curry(około 3 łyżeczek do herbaty)dodać 3/4 szklanki oleju i dokładnie wymieszać.
w garnku średniej wielkości rozgrzać dużą ilość  oleju (około 3/4szklanki.wrzucić przyprawione mięso na rozgrzany olej i dusić około godziny mieszając od czasu do czasu.

Uwagi:

Jagnięcina - łopatka, pół papryczki 'scotch bonnet' lub 5 małych papryczek chilli, curry najlepiej jamajskie

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER