Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Barsz biały z białą kiełbasą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 9
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa biała 3 sztuk
jajko na twardo 3 sztuk
barszcz biały 2 sztuk
warzywa suszone 3 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz czarny 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
vegeta według uznania

Wykonanie:

Do garnka wlać 7 szklanek wody, dodać warzywa, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe i kostkę rosołową, gotować na małym ogniu ok. 25 minut, aż do miękkości warzyw. Zupę w proszku rozprowadzić w 1 szklance wody, połączyć z niewielką ilością ciepłego wywaru i powoli połączyć z pozostałym wywarem. Pogotować jeszcze ok. 7 minut na małym ogniu, dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę i jajka oraz majeranek, zagotować i doprawić do smaku jarzynką, zdjąć z ognia. Śmietanę rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy i połączyć z pozostałą.

Uwagi:

biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane jajka pokrojone w kostkę

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER