Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kotlety schabowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab wieprzowy 4 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone i osączone plastry schabu (półtora centymetrowej grubości) rozbić, tłuczkiem do mięsa, z obu stron, posolić i popieprzyć. W miseczce roztrzepać jajko i też posolić i popieprzyć. Rozbity schab obtaczać w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano,z obu stron pod przykryciem, na niewielkim ogniu. Usmażone kotlety trzymać chwilę pod przykryciem w ciepłym, aby zmiękły.

Uwagi:

plastry schabu wieprzowego - 4 sztuki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Myszka

Data: 2011-05-20

to jest bardzo dobre i łatwe do zrobienia :*:*:*

Autor: anitka18

Data: 2008-10-07

Bardzo lawy przepis:)Ja do swojego menu jeszcze dodaje delikate do mies:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER