Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
bułka tarta według uznania
jajka 2 sztuk
czosnek 2 sztuk
soda oczyszczona 0.25 łyżek deserowych
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka 1 sztuk
olej według uznania

Wykonanie:

Mięso wymieszać z jajkami i z namoczoną, i odciśniętą bułką, dodać rozdrobniony czosnek i przyprawy oraz sodę i 2 łyżki bułki tartej. Z dobrze wyrobionej masy formować niewielkie kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER