Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Makaron zapiekany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron 30 dekagramów
szynka gotowana 10 dekagramów
pomidor 1 sztuk
bazylia w pęczku 1 sztuk
ser gouda 10 dekagramów
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
jajko 3 sztuk
śmietana 125 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Szynkę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i też pokroić w kostkę. Bazylię umyć, osączyć, posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Ostudzony makaron wymieszać z szynką, pomidorami i bazylią. Przyprawić pieprzem. Ser, jajka, mleko i śmietanę roztrzepać razem na masę i przyprawić solą i pieprzem. Formę do zapiekania wysmarować masłem, włożyć do niej makaron i polać masą. Na wierzchu rozkruszyć kawałeczki masła. Piec 30 minut w temp. 200 st.

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-30

pyszne, sycace danie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER