Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Włoska zupa z żółtkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
włoszczyzna 0.5 sztuk
sól według uznania
cielęcina 250 gramów
liście laurowe 1 sztuk
natka pietruszki 0.5 sztuk
tymianek według uznania
oregano według uznania
żółtko 4 sztuk
parmezan 200 gramów
chleb włoski ciabatta według uznania
pieprz według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Włoszczyznę oczyścić i umyć.Mięso pokroić. Zimną wodą zalać mięso i gotować, aż będzie miękkie. Przed końcem gotowania włożyć włoszczyznę oraz wszystkie zioła i gotować dalej. Rosół przecedzić, doprawić solą oraz pieprzem.
Chleb ciabatta pokroić na kromki i obsmażyć je na maśle. Ser utrzeć na tarce i wsypać do miski. Do talerza włożyć grzankę, zalać gorącym rosołem. Żółtka podać w miseczkach, oddzielnie po jednym dla każdej osoby. Do porcji zupy wlać żółtko i posypać je tartym parmezanem (lub innym ostrym serem) oraz natką.

Uwagi:

cielęcina z kością, natka w pęczku, kilka łodyżek tymianku i oregano

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER