Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica z szynkowo - cebulowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
oliwa z oliwek według uznania
zapach waniliowy 1 sztuk
szynka w plastrach 5 sztuk
jajko 4 sztuk

Wykonanie:

Jajka wbić do miseczki. Doprawić do smaku pieprzem i solą. (można dodać troszkę śmietanki wtedy jajecznica będzie bardziej pulchna) Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Gdy będzie szklista, dodać paseczki szynki lub ulubionej kiełbaski.
Na podsmażoną cebulkę i szynkę wylać rozkłócone jajka. Doprawić ziołami prowansalskimi. Gdy jajecznica się zetnie, przełożyć na talerz.

Uwagi:

Zamiast szynki jako podstawowy składnik można dodać pieczarki lub w sezonie letnim kurki. Jajecznica również smakuje świetnie na bazie świeżych pomidorów, dzięki którym nie tylko zyskuje piękny kolor, ale i wyjątkowy smak.
Również do jajecznicy idealnie pasuje czerwona świeża papryka ze szczypiorkiem i boczkiem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER