Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Lody imbirowe w sosie truskawkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 300 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
imbir według uznania
wanilia w laskach 1 sztuk
mleko 200 mililitrów
żółtko 4 sztuk
cukier 80 gramów
śliwka 3 sztuk
śmietana kremówka 250 gramów
truskawka 300 gramów
cukier puder 50 gramów

Wykonanie:

Imbir pokroić na kawałeczki. Wydrążyć miąższ z laski wanilii. Imbir i wanilię dodać do mleka i gotować 10 minut, przecedzić.
Żółtka i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać mleko i pokrojone śliwki. Masę schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
śmietanę ubić i połączyć z masą żółtkową. Przełożyć do pojemnika, zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny.
Truskawki umyć ( kilka owoców odłożyć do dekoracji), resztę zmiksować z cukrem pudrem(szczyptę zostawić). Sos truskawkowy nałożyć na talerze. Położyć kulki lodów imbirowych. Posypać cukrem pudrem i udekorować owocami.

Uwagi:

Imbir - 3 cm, śliwki z kompotu

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER