Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 kilogramów
pieczarka 300 gramów
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
ryż ugotowany 1 szklanek
papryczka chili 1 sztuk
jajko 1 sztuk
ser żółty starty 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
bulion 2 szklanek
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Główkę kapusty bez głąba obgotować. Wyjąć i odsączyć. Pieczarki umyć, pokroić w pół talarki i obsmażyć na 2 łyżkach masła. Marchewkę oczyścić, pokroić w słupki i krótko obsmażyć.
Do ryżu dodać pieczarki, utartą na tarce jarzynowej cebulę, jajko, żółty ser, połowę pokrojonej papryczki chili, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę zawijać w liście kapusty, podlać bulionem, obsypać marchewką i chili, dusić około 30 minut.
Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sosem.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: basia

Data: 2011-04-14

Sos sojowy wymieszać z mąką ziemniaczaną i zagęścić sosem. jak mam to rozumieć?

Autor: Iza

Data: 2009-10-13

4 duże łyżki sera startego.

Autor: tirrlirilri

Data: 2009-10-10

ile to jest 4 łyżki sera?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER