Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szparagi zapiekane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
vegeta 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
mąka 2 łyżek stołowych
ser żółty starty 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone szparagi gotować 15 minut z cukrem i jarzynką. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać mąkę, przesmażyć i rozprowadzić jedną szklanką wody, zagotować. Dodać śmietanę z żółtkami i natkę pietruszki, doprawić jarzynką, pieprzem i gałką ( nie gotować). Szparagi ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem i posypać serem. Zapiekać 15 minut w 170 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER