Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Irish stew - gulasz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karkówka 500 gramów
kostka rosołowa 2 kostek
ziemniak 500 gramów
kapusta biała 200 gramów
kapusta włoska 200 gramów
fasola szparagowa 200 gramów
marchew 200 gramów
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
kminek według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę. Ziemniaki, cebulę, marchew oczyścić i pokroić w plastry. Kapusty pokroić na kawałki. W naczyniu do zapiekania układać warstwami: ziemniaki, mięso, kapustę białą, kapustę włoską, cebulę, fasolę i marchew. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Zalać rosołem tak, aby całość potrawy była przykryta. Naczynie przykryć i zapiekać 2 godz. w 180 stopniach. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Uwagi:

kostki rosołu królewskiego, karkówka (jagnięcina lub baranina)

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER