Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Wielkanocna pieczeń

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cielęcina mielona 500 gramów
polędwiczka wieprzowa 1 sztuk
fix do kotletów mielonych 1 sztuk
vegeta 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso połączyć z fixem i natką pietruszki. Polędwicę natrzeć jarzynką i pieprzem, i usmażyć na rozgrzanym oleju (ok. 10 minut) Z masy mięsnej uformować prostokąt na folii aluminiowej, w środku umieścić polędwicę i zwinąć. Do wysmarowanej formy włożyć pieczeń. Piec 50 minut. Podawać na zimno lub na gorąco.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER