Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kurczak nadziewany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
wątróbka drobiowa 200 gramów
jajko 3 sztuk
maggi 3 łyżek stołowych
vegeta 2 łyżek stołowych
fix do kotletów mielonych 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Kurczaka umyć, osączyć, posmarować przyprawą i natrzeć jarzynką, pozostawić na jedną godz.
Farsz: oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Wątróbkę drobno posiekać i połączyć z fixem, dodać jajka, cebulę i natkę pietruszki, doprawić pieprzem.
Kurczaka napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i zesznurować nitką. Piec ok.60 minut w 220 stopniach.

Uwagi:

posiekana natka pietruszki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER