Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Szynka w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szynka surowa 1 kilogramów
mąka 1.5 szklanek
margaryna 0.75 kostek
jajko 2 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
vegeta 2 łyżek stołowych
sól według uznania
maggi 6 łyżek stołowych

Wykonanie:

Mięso natrzeć jarzynką i przyprawą w płynie, pozostawić na 1 godz.
Ciasto: mąkę przesiać, posiekać posiekać z margaryną i szczyptą soli, dodać śmietanę i żółtka. Zagnieść ciasto, zwinąć w folię i chłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować na placek 50 x 60cm. Szynkę owinąć ciastem, zwilżyć brzegi wodą i zlepić. Odwrócić mięso tak, aby strona zlepiona znajdowała się pod spodem. Ciasto nakłuć widelcem i posmarować białkiem. Piec ok.50 minut w 220 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piekarniku jeszcze na 10 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: dd

Data: 2010-11-15

super

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER