Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Jaja po bułgarsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 3 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
jajka 6 sztuk
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
ser gouda 0.5 szklanek
śmietana 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, podgrzać. Dodać oczyszczone i pokrojone na cienkie plasterki ziemniaki i smażyć na średnim ogniu, aż będą miękkie i nabiorą złocistego koloru, zmniejszyć płomień. Dodać ugotowane na twardo jajka pokrojone na talarki, natkę, posolić, popieprzyć, posypać serem, wymieszać, podgrzewać przez chwilę i polać śmietaną. Podawać natychmiast po usmażeniu z dodatkiem zielonej sałaty.

Uwagi:

Tarty ser Gouda, zielona pietruszka posiekana

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

A ja wręcz uwielbiam!

Autor: wieslawal64

Data: 2008-12-09

Jadłam w Bułgarii, ale nie lubię ich zbytnio.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER