Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Jaja beauregard

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
grzanka 12 sztuk
papryka mielona według uznania
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Masło rozgrzać w rondlu, wymieszać z mąką, mieszając wlewać stopniowo śmietanę, doprawić solą i pieprzem, gotować, aż zgęstnieje.
Białka jaj drobno posiekać, włożyć do sosu, wymieszać. Żółtka przetrzeć przez sito.
Grzanki ułożyć na półmisku, polać sosem połączonym z białkiem, posypać przetartymi żółtkami i papryką. Podawać z sałatą lub ketchupem.

Uwagi:

grzanki z pszennej bułki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER