Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Bossa nova

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rum Jamaican 40 mililitrów
apricot brandy 20 mililitrów
likier Galiano 10 mililitrów
sok z pomarańczy 60 mililitrów
lima 0.25 sztuk
ananas 0.25 sztuk
wiśnia maraskino 0.25 sztuk

Wykonanie:

Do shakera wrzucić parę kostek lodu, wlać wszystkie składniki w następującej kolejności: sok z pomarańczy, likier Galiano, Apricot Brandy i rum. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać nim 15s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Do wysokiego, rozszerzającego się ku górze kielicha włożyć parę kostek lodu i przelać przez sito przyrządzony napój.
Kielich przybrać bukietem: spiąć ćwiartkę limy, wisienkę i ćwiartkę ananasa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agata17ko

Data: 2008-12-10

Niebo w gębie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER