Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ananasowy z rumem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sok ananasowy 6 szklanek
rum 0.25 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
rodzynki 5 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
jabłko 1 sztuk
goździk 10 sztuk
skórka z pomarańczy 1 łyżek stołowych
pomarańcza 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte i obrane jabłko pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. rodzynki opłukać i osączyć. Kawałki cynamonu pokruszyć. Pomarańcze umyć, pokroić na plasterki, a te na ćwiartki.
Do garnka wlać sok ananasowy i dodać pozostałe składniki oprócz pomarańczy. Gotować na małym ogniu 10 minut, przecedzić i wlać rum.
Podawać w szklankach przybranych plasterkami pomarańczy.

Uwagi:

cynamon - 2 kawałki

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agata17ko

Data: 2008-12-10

Niebo w gębie!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER