Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Czekoladowy z maślanką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maślanka 2 szklanek
mleko 2 szklanek
kefir 0.75 szklanek
czekolada w proszku 4 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa smażona 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z ciepłego mleka i czekolady przygotować napój czekoladowy, wymieszać z miodem i ostudzić. Kefir i maślankę miksować, aż powstanie piana, przelać do naczynia, przykryć i wstawić na 2 godziny do lodówki. Połączyć z napojem czekoladowym, rozlać do wysokich szklanek i dodać paski skórki pomarańczowej.

Uwagi:

pokrojona w cienkie paski skórka pomarańczowa smażona w cukrze

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agata17ko

Data: 2008-12-10

Pyszny deser

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER